Vertaa paras laina 30000€ ilman vakuuksia

omalaina
omalaina
Korkoprosentti
4.19%
Ikäraja
18 vuotta
Takasinmaksu
12 - 240 kk
Lainasummat
100 - 60000 €
rahalaitos
rahalaitos
Korkoprosentti
4.59%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
12 - 216 kk
Lainasummat
500 - 70000 €
lendo
lendo
Korkoprosentti
4.99%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
3 - 120 kk
Lainasummat
50 - 50000 €
zmarta
zmarta
Korkoprosentti
5.12%
Ikäraja
18 vuotta
Takasinmaksu
12 - 240 kk
Lainasummat
1000 - 60000 €
fellowfinance
fellow finance yritysrahoitus
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 84 kk
Lainasummat
5000 - 1000000 €
businesscredit
BusinessCredit
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 18 kk
Lainasummat
1000 - 5000000 €
ferratumbusiness
Ferratum Business
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 24 kk
Lainasummat
2000 - 250000 €
kasvurahoitus
Kasvurahoitus
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 24 kk
Lainasummat
2000 - 100000 €
qred
Qred
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 18 kk
Lainasummat
1000 - 100000 €
yritysluotto
Yritysluotto
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 12 kk
Lainasummat
3000 - 100000 €
etua
etua
Korkoprosentti
10%
Ikäraja
18 vuotta
Takasinmaksu
12 - 216 kk
Lainasummat
500 - 50000 €

Sisällysluettelo

Laina 30 000 euroa

Vippillä tarkoitetaan useimmiten pikavippiä. Lyhytkestoista lainaa, jonka saa nopeasti ja se maksetaan pois nopeasti. Vipillä voidaan myös tarkoittaa samankaltaista lainatuotetta joustoluottoa.

Erilaisia vippejä, eli pikavippiä ja joustoluottoa yhdistää se, etteivät ne kuulu perinteisten pankkien lainavalikoimiin, vaan niitä myöntävät erilaiset tähän keskittyneet lainayritykset ja rahalaitokset. Hakeminen on helppoa. Hakemus täytetään lainaa tarjoavan yrityksen nettisivuilla ja se allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Luottolaitos tarkistaa tämän jälkeen hakijan luottotiedot ja tekee arvion maksukyvystä. Tämän jälkeen rahat maksetaan tilille. Käytännössä rahat on mahdollista saada tilille jopa 15 minuutissa.

Ennen kuin vipit yleistyivät, rahaa lainattiin ystäviltä tai sukulaisilta. Nykyään myös tämän kaltaista vertaislainausta tehdään netissä, mutta summat ovat tyypillisesti pikavippejä suuremmat. Toinen vaihtoehto oli käyttää luottokortteja, mutta niissä on yleensä melko korkeat kulut. Pikavippi sopii korvaamaan ystäviltä tai sukulaisilta lainaamisen, sekä tarjoaa hyvän vaihtoehdon myös luottokortille, koska rahat saa helposti ja nopeasti suoraan tilille.

Vippiä voi tyypillisesti hakea 10-50 000€ ja monet luottoa tarjoavat yritykset antavat asiakkaan valita itse summan heidän tarjoamissaan rajoissa. Takaisinmaksuaika on tyypillisesti muutamasta päivästä yhteen kuukauteen, eli laina-aika on lyhyt. Jotkut luottolaitokset tarjoavat myös pidempiä sopimuksia, mutta nämä ovat vielä melko harvinaisia.

Bank Norwegian

 • Bank Norwegian on tullut Suomen markkinoille vuonna 2016 tullut lainapalvelu, jolta on mahdollista saada lainoja 1000 eurosta aina 60 000 euroon asti.
 • Bank Norwegian on suosittu lainoja myöntävä yritys, koska sen lainanmyöntämisprosentti on suhteellisen korkea. Bank Norwegian tarjoaa myös mahdollisuutta lainojen yhdistämiseen.
 • Bank Norwegianin lainoissa summa ja laina-aika ovat aina kiinteät. Toki koko jäljellä olevan lainasumman voi halutessaan maksaa takaisin koska vaan. Nimellinen vuosikorko Bank Norwegianilla on 8,99 - 22,49 prosenttia riippuen lainanhakijan taloudellisesta tilanteesta.
 • Hakemuksen voivat tehdä kaikki 23 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset, joilla ei ole maksuhäiriömerkintöjä ja jotka ovat hoitaneet raha-asiansa moitteettomasti.

Lainalaitos.fi

 • Lainalaitos.fi on suomalainen Fondax Oy:n omistama lainalaitos, joka tarjoaa kulutusluottoja lainan yhdistämiseen ja myös muuhunkin rahan tarpeeseen.
 • Lainaa voit Lainalaitokselta hakea 2 000 - 20 000€ euroa riippuen millainen taloudellinen tilanteesi on ja minkä suuruiset kuukausitulosi ovat.
 • Jos lisäät hakemukselle yhteishakijan, on sinulla paremmat mahdollisuudet hakea isompia lainoja.
 • Jos olet kiinnostunut kaikkien luottojesi yhdistelystä yhteen, Lainalaitos hoitaa sen sinulle maksutta kilpailuttamalla monta palvelua samalla kertaa.
 • Parhaimpaan mahdolliseen lopputulokseen pääset, kun kilpailutat muutaman eri lainantarjoajan jo valmiiksi kilpailuttamat lainat keskenään.
 • Näin saat todennäköisesti edullisimman lainan itsellesi.

Etua

Tutustu lainapalveluun etua
 • Etua on myös palvelu, joka auttaa hakijaa löytämään hakijalle parhaan mahdollisen lainan. Se ei myöskään tarjoa itse lainoja, vaan välittää lainahakemuksen yhteistyökumppaneilleen.
 • Etua palvelussa voit siis etsiä itsellesi parastia mahdollista 20 000 euron lainaa
 • Etua.fi palvelun kautta voit etsiä lainojen yhdistelyä 2 000 ja 50 000 euron välillä ja laina-aika voi vaihdella yhden ja 15 vuoden välillä.
 • Palvelu pyrkii etsimään lainan hakijalle aina parhaimman vaihtoehdon. Lainan etsiminen on luonnollisesti aivan maksutonta, eikä se sido mihinkään.

Lendo

 • Myös Lendo tarjoaa palvelun, jolla lainan ottaja voi vertailla eri lainoja.
 • Lendo välittää myös lainahakemuksesi yhteistyökumppaneilleen ja saat parhaan mahdollisen lainatarjouksen. Hakeminen on täysin ilmaista eikä se sido mihinkään.
 • Lendon kautta on mahdollista kilpailuttaa lainoja 500 ja 50 000 euron välillä. Hakemuksen tekeminen on luonnollisesti täysin ilmaista. Hakijan tulee olla 20 vuotta täyttänyt ja luonnollisesti luottotietojen tulee olla kunnossa.
 • Hakemuksen voi tehdä täysin netissä helposti ja nopeasti. Lendo on hyvä palvelu pienten tai vähän isompienkin lainojen ja luottojen yhdistämiseen yhdeksi isommaksi lainaksi, jolloin korot ja kulut pienenevät kokonaisuudessaan.

Vakuudellinen laina

Vakuudeksi käy kiinteä omaisuus, esimerkiksi auto tai asunto. Ehdottomasti yleisin takauksen muoto varsinkin netistä haettaviin lainoihin on henkilötakaus. Henkilötakaus tarkoittaa sitä, että toinen henkilö takaa lainasi. Jos et maksa lainaa takasin siirtyy maksu vastuu takaajalle. Henkilötakaajan tiedot tarkistetaan ja luonnollisesti hänen luottotiedot ja maksukyky tulee olla kunnossa. Henkilötakaus on tästä syystä myös lainan takaajalle riski, joten kannattaa miettiä tarkoin kannattaako toisen lainaa taata.

Vakuudeksi käy myös kiinteä omaisuus, kuten auto tai kiinteistöt. Vakuudeksi voi antaa myös ihan rahaa tai arvopapereita. Tässä kannattaa kuitenkin huomioida, että tätä vakuudeksi annettu omaisuus siirtyy lainan myöntäjän haltuun. Lainan myöntäjä ei kuitenkaan saa tehdä sillä mitään muuta kuin pitää hallussa.

Asuntoa voi tyypillisesti käyttää vakuutena moneenkin lainaan, jos siinä on vapaata vakuutta jäljellä. Vapaa vakuus tarkoittaa sitä osuutta asunnon arvosta, joka ei ole vaikkapa asuntolainan vakuutena. Kun asuntolainaa maksaa pois, vapautuu sitä mukaa asunnosta vakuutta käytettäväksi vaikkapa muille lainoille.

Myös kesämökki käy vakuudeksi lainalle. Muita kuin vakituisessa asuinkäytössä olevia asuntoja vakuutena käytettäessä lainan myöntäjä yleensä arvottaa vakuuden pienemmällä hinnalla kuin sen myyntihinta olisi. Tämä johtuu vain siitä, että lainan myöntäjä haluaa mahdollisessa myyntitapauksessa päästä mahdollisimman helpolla.