Pikavippi tuo nopeasti rahaa tilille hätätilanteessa

Pikalaina, pienlaina tai pikavippi. Tämä lyhytaikainen, ilman vakuuksia myönnettävä laina tunnetaan monella nimellä. Tälle lainatyypille on tunnusomaista, että laina myönnetään nopeasti ja se maksetaan takaisin nopeasti. Nykyään on kuitenkin saatavilla myös pikavippejä, joissa takaisinmaksuaika on pidempi.
pikavippi
ege
ege
Korkoprosentti
20%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 12 kk
Lainasummat
300 - 2000 €
credigo
credigo
Korkoprosentti
20%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 12 kk
Lainasummat
300 - 2000 €
vivus
vivus
Korkoprosentti
20%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 12 kk
Lainasummat
300 - 2000 €
ferratum
ferratum
Korkoprosentti
21.94%
Ikäraja
21 vuotta
Takasinmaksu
3 - 54 kk
Lainasummat
1 - 2000 €
limiitti
limiitti
Korkoprosentti
29.6%
Ikäraja
18 vuotta
Takasinmaksu
1 - 36 kk
Lainasummat
100 - 2000 €
credit24
credit24
Korkoprosentti
29.97%
Ikäraja
19 vuotta
Takasinmaksu
3 - 36 kk
Lainasummat
50 - 4000 €
banknorwegian
banknorwegian
Korkoprosentti
29.97%
Ikäraja
23 vuotta
Takasinmaksu
3 - 36 kk
Lainasummat
50 - 4000 €
bluefinance
blue finance
Korkoprosentti
30.6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 44 kk
Lainasummat
100 - 5000 €

Sisällysluettelo

Pikavipit ovat äkilliseen lainantarpeeseen

Pikavippejä yhditää myös se, etteivät ne kuulu perinteisten pankkien lainavalikoimiin, vaan niitä myöntävät erilaiset tähän keskittyneet lainayritykset ja rahalaitokset. Hakeminen on todella helppoa. Hakemus täytetään luottolaitoksen nettisivuilla ja allekirjoitetaan verkkopankkitunnuksilla. Luottolaitos tarkistaa tämän jälkeen hakijan luottotiedot ja tekee arvion maksukyvystä. Tämän jälkeen rahat maksetaan tilille. Käytännössä rahat on mahdollista saada tilille jopa tunnissa.

Ennen pikavippien yleistymistä, rahaa lainattiin ystäviltä tai sukulaisilta. Tämän kaltaista vertaislainausta tehdään nykyään netissä, mutta summat ovat tyypillisesti pikavippejä suuremmat. Toinen vaihtoehto oli käyttää luottokortteja, mutta niissä on yleensä melko korkeat nostokulut. Pikavippi sopii korvaamaan ystäviltä tai sukulaisilta lainaamisen, sekä tarjoaa hyvän vaihtoehdon myös luottokortille, koska rahat saa helposti ja nopeasti suoraan tilille. Lainaa voi tyypillisesti hakea 10-1000€ ja monet luottoa tarjoavat yritykset antavat asiakkaan valita itse summan heidän tarjoamissaan rajoissa. Toiset tarjoavat kiinteitä summia kuten 400, 500 tai 600 euroa. Takaisinmaksuaika on tyypillisesti muutamasta päivästä yhteen kuukauteen, eli laina-aika on lyhyt. Jotkut luottolaitokset tarjoavat myös pidempiä sopimuksia, mutta nämä ovat vielä melko harvinaisia.

Pikavippien yhteydessä ilmoitetaan kaksi eri korkoa. Viitekorko ja todellinen vuosikorko. Viitekorko on lainan varsinainen korko ja se määritetään tyypillisesti hakijan maksukyvyn mukaan. Mitä paremmat tulot, sitä helpommin ja edullisimmilla kustannuksissa saa lainaa. Tämä johtuu puhtaasti siitä, että luottoa tarjoavan yritys peilaa omaa riskiänsä hakijan maksukykyyn. Paremmat tulot tarkoittavat varmempaa takaisinmaksua ja tällöin viitekorko on pienempi. Vastaavasti taas suurempi riski luoton myöntäjälle tarkoittaa suurempaa viitekorkoa hakijalle. Tärkeämpää näistä on kuitenkin vertailla todellista vuosikorkoa.

Todellinen vuosikorko on se numero, joka kertoo kuinka paljon laina todellisuudessa maksaa hakijalle vuoden aikana. Tähän lasketaan mukaan viikekorko ja kaikki lainan muut kulut kuten avausmaksut, laskutuslisät ja hallinnolliset kulut. Pikavipit tulivat Suomeen vuonna 2008, mutta alussa nämä lainat saivat huonon maineen joidenkin toimijoiden pyytäessä huomattavan korkeita korkoja ja kuluja. Niinpä vuonna 2013 pikavippialaa alettiin sääntelemään valtion toimesta ja pikavipeille asetettiin korkokatto. Todellinen vuosikorko saa nykyään olla 50 prosenttiyksikköä ja tähän päälle viitekorko. Tämä sääntely aiheutti sen, että moni tuolloisista toimijoista joko lopetti tai toi valikoimiinsa myös muita lainatuotteita.

Monet pikavippejä tarjoavat yritykset houkuttelevat uusia asiakkaita tarjoamalla ensimmäiseksi lainaksi täysin korotonta ja kulutonta pikavippiä. Tämä antaa hakijalle mahdollisuuden hyödyntää tätä kulutonta lainaa äkilliseen rahantarpeeseen. Myöhemmin nämä yritykset voivat tarjota suurempaa lainaa samalle asiakkaalle. Tyypillisesti tälläinen koroton ja kuluton luotto on lyhyellä laina-ajalla, esimerkiksi kuukaudeksi ja se tulee maksaa pois kerralla. Pikavippiala on suomessa hyvin kilpailtu ja toimijoita on kymmeniä niin suomalaisia kuin kansainvälisiäkin. Tämä on toki kuluttajan kannalta hyvä asia, koska kilpailu tuo hintoihin ja lainatuotteisiin vaihtelua. Alaa valvoo Suomessa Etelä-Suomen Aluehallintovirasto ja kaikkien alalla toimivien yritysten tulee olla sen hyväksymiä. Pikavippejä tarjoavat yritykset

Ferratum

Tutustu lainapalveluun ferratum

Ferratum tarjoaa uusille asiakkailleen korotonta ja kulutonta pikavippiä 30 vuorokauden maksuajalla. Tämän korottoman ja kuluttoman pikavipin voi saada Ferratumilta jopa 2000 euroon asti. Laina-aika on aina 30 vuorokautta ja jos lainan maksaa takaisin tänä aikana ei korkoa tai muita kuluja tule. Jos lainaa ei maksa takaisin 30 vuorokauden aikana, muuttuu se Ferratumin normaalin hinnaston mukaiseksi lainaksi, jonka todellinen nimellinen vuosikorko on 103,42%.

Ferratum tarjaa myös vanhoille asiakkailleen aika ajoin pikavippejä normaalia hinnastoaan halvemmilla hinnoilla. Ferratumin pikavippiä, tuote nimeltään Ferratum Joustava, voivat hakea 25 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset.

Ferratumilla on tarjolla myös pidempiaikanen lainatuote nimeltään Ferratum Plus. Tätä Ferratum Plus lainaa voivat hakea 25 vuotta täyttäneet Suomen kansalaiset. Ferratum Plus on kiinteällä 1-3 vuoden laina-ajalla oleva kulutusluotto ja sitä on mahdollista saada 2050-5000 euroa.

Suomilimiitti

Tutustu lainapalveluun suomilimiitti

Tällä hetkellä markkinoiden suurin koroton ja kuluton pikavippi löytyy Suomilimiitiltä. Suomilimiitti tarjoaa jopa 2000 euron ensilainaa, joka on koroton ja kuluton jos koko lainasumman maksaa takaisin nostoa seuraavan kuun loppuun mennessä. Tämä laina on tililuottotyyppinen laina, eli Suomilimiitti myöntää lainan 2000 euron luottorajalla ja kuluja syntyy vasta kun ensinoston jälkeen tekee uusia nostoja. Jos Suomilimiitin muita lainatuotteita vertaillaan, on se hinnoiltaan Suomen lainan tarjoajien keskiarvoa. Korotonta ja kulutonta ensilainaa voi Suomilimiitiltä hakea, jos on täyttänyt 21 vuotta ja on Suomen Kansalainen. Suomilimiitti palvelee joka päivä kello 8-22 välisenä aikana.

Eurolimiitti

Tutustu lainapalveluun eurolimiitti

Eurolimiitti on 2016 avattu lainapalvelu. Se ei tarjoa ollenkaan perinteistä pikavippiä vaan sen ainoa tuote on joustoluotto. Eurolimiitti tarjoaa joustoluottoa 3000 euron nostorajalla. Tämä tarkoittaa, että asiakas voi tarpeensa mukaan nostaa luottoa kunhan luottorajaa on jäljellä. Eurolimiitti perii 15 prosentin nostopalkkion jokaisesta nostosta sekä 5,99 prosentin kuukausikorkoa, joka Suomen joustoluottomarkkinoilla on aivan kilpailukykyinen verrattuna muihin toimijoihin. Eurolimiitillä on lisäksi bonus, jossa ensimmäinen kuukausi on aina koroton. Uusille asiakkaille Eurolimiitti tarjoaa automaattisesti ensimmäisen 10-500 euron noston täysin koroitta ja kuluitta, kunhan sen maksaa takaisin 30 vuorokauden sisällä. Tämä tarkoittaa toisin sanoen sitä, ettei 15 prosentin nostopalkkiota eikä kuukausikorkoa peritä tältä ajalta. Takaisin tarvitsee maksaa vain sama summa, jonka nosti. Jos lainaa ei maksa takaisin 30 vuorokauden sisällä, alkaa normaali korko juosta toisesta kuukaudesta alkaen. Eurolimiitti tarjoaa lainaa kaikille 21 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille.

Limiitti.fi

Tutustu lainapalveluun limiitti

Limiitti.fi on suomalainen lainapalvelu, joka tarjoaa 100-2000 euron lainoja. Limiitti.fi lainatuote on joustoluotto, eli luottotili jää asiakkaan käyttöön takaisinmaksun jälkeen. Myös Limiitti.fi tarjoaa korotonta ja kulutonta pikavippiä 50-300 euron välillä ja 30 päivän maksuajalla. Kuten muillakin Suomessa toimivilla lainayrityksillä, myös Limiitti.fi tarjoaa korotonta ja kultutonta lainaa vain uusille asiakkaille. Limiitti.fi tarjoaa uusille asiakkaille myös suurempaa aina 2000 euroon asti olevaa joustoluottoa, mutta tämä ei ole korotton tai kuluton. Limiitti.fi hinnat ovat suomalaisittain keskitasoa, se ei ole halvin muittei kalleinkaan. Limiitti.fi ikäräja luotoille on 18 vuotta ja hakijan tulee olla Suomen kansalainen.

Vivus

Tutustu lainapalveluun vivus

Vivus tarjoaa korotonta ja kulutonta 50-400 euron lainaa uusille asiakkailleen. Kuten muidenkin korottomien ja kuluttomien ensilainojen kanssa, myös Vivuksen myöntämä laina tulee maksaa pois 30 vuorokauden sisällä, jotta siitä ei koituisi muita kuluja hakijalle. Vivuksen tarjoama ensilaina on aina enintään 400 euroa. Kun tämän lainan on maksanut takaisin, voi hakea uutta lainaa aina 2100 euroon asti. Suuremmissa lainoissa Vivus ei ole halvin tarjoajam mutta ei myöskään kallein joten sitä voidaan pitää varteenotettavana vaihtoehtona. Vivus tarjoaa lainaa kaikille 20 vuotta täyttäneille Suomen kansalaisille.

Miten pikavippi eroaa muista lainatuotteista

Pikavipit eroavat niin perinteisistä pankkilainoista kuin myös muista netissä tarjottavista lainatuotteista monin eri tavoin. Luottoja myöntävät yritykset ovat tuotteistaneet luotot erilaisia käyttötarkoituksia ja tilanteita varten. Pikavippi on nimensä mukaisesti tarkoitettu lyhyeen ja tyypillisesti äkilliseen rahantarpeeseen. Yleensä ainoa vaatimus pikavipin saamiselle on säännölliset tulot. Pikavippi sopii erinomaisesti myös nuorille hakijoille, joiden mahdollisuudet saada muita lainoja ovat yleensä huonommat. Seuraavassa hieman tarkemmin tyypillisimmät erot pikavippien ja muiden netissä tarjolla olevien lainatuotteiden välillä. Pikavippejä saa tyypillisesti helpommin kuin muita lainoja. Pikavipeissä lainasummat ovat pienemmät kuin muissa lainoissa, joten niiden riski lainoja myöntäville yrityksille ovat pienemmät kuin suuremmissa lainoissa. Pikavippien hakemiseen ei tyypillisesti tarvita mitään liitteitä kuten todistusta tuloista tai muita asiakirjoja. Luottokelpoisuustarkastuskin sujuu netissä, kun hakija tunnistautuu verkkopankkitunnuksilla.

Rahat saa heti tilille. Pikavipit ovat nopein tapa saada rahat tilille. Nopeimmillaan rahat saa 15 minuutin kuluessa hakemuksesta. Lainahakemus täytetään netissä ja sen käsittely tapahtuu luotonantajan aukioloaikojen puitteissa heti, jopa alle tunnissa. Useimmissa tapauksissa rahat saa joka tapauksessa saman päivän aikana tilille. Siirtoaika riippuu myös pankistasi. Monissa muissa luottotuotteissa, kuten kulutusluotoissa ja vertaislainoissa käsittelyajat ovat pidemmät. Pikavipeissä lainasummat ovat melko pieniä. Tyypillisesti 10-1000 euroa, joten ne ovat suunnattu pienten laskujen maksuun tai pienempii hankintoihin. Suomessa yleisin pikavippi on 400 euroa. Tyypillisesti pikavippi maksetaan takaisin kokonaisuudessaan ensimmäisenä eräpäivänä. Tästä johtuen lainasummat pysyvät pieninä. Pienikin lainasumma kuitenkin on kätevä esimerkiksi uuden puhelimen, tietokoneen tai television hankintaan. Sillä maksaa myös vuokran tai ostaa jopa kahden viikon ruuat.

Yksi pikavipin eduista on se, että laina on kertaluonteinen. Nykyään monet netissä tarjolla olevat luottotuotteet ovat tililuottoja joita markkinoidaan esimerkikisi joustoluoton nimellä. Tililuotto on tuotteena sellainen, että se on jatkuvasti voimassa ja asiakas voi nostaa luottoa aina kun tarvitsee luottorajan puitteissa. Pikavipin etu joustoluottoon nähden on se, että se otetaan ja maksetaan eräpäivänä pois, eikä tästä jää enää mitään asiakassuhdetta luottoyritykseen. Tästä johtuen pikavippi on suosittu lainatuote ja moni valitesee sen joustoluoton sijaan. Pikavippejä saa jo 18-vuotta täyttäneet helposti. Monet lainoja tarjoavat yritykset asettavat joustoluotoille korkeamman ikärajan kuin pikavipeille. Koska pikavippien summat ovat pieniä, muodostuu niistä pienempi riski luotontarjoajalle. Tästä syystä pikavippejä tarjotaan ja myönnetään helpommin jo 18-vuotta täyttäneille hakijoille.

Pikavippien sääntely Suomessa on tarkkaa. Monet muut netissä tarjolla olevat lainatuotteet ovat vapaammin markkinoitavissa ja luottolaitokset voivat vapaammin määritellä viitekorot. Pikavipit on sen sijaan määritelty tarkasti Suomen lainsäädännössä vuoden 2013 jälkeen. Lainoille on asetettu korkokatto, joka rajaa lainan todellisen vuosikoron siten, että se saa olla korkeintaan 50% + viitekorko. Esimerkkinä joustoluotoissa todellinen vuosikorko voi olla yli 200%. Tästä syystä pikavippi on kuluttajan kannalta turvallinen vaihtoehto.

Ensiasiakkaana voit laitata täysin koroitta ja kuluitta. Pikavipin ottajan kannattaakin katsella eri luotonmyöntäjien tarjouksia, sillä monella yrityksellä on tarjolla tutustumistarjouksena koroton ja kuluton pikavippi. Tämän ansiosta voit saada lainan ilman kuluja kunhan maksat sen ensimmäiseen eräpäivään mennessä. Pikavippejä kannattaakin etsiä lainavertailuiden kautta, jolloin löydät parhaat tarjoukset.

Pikavipit otetaan lyhyeksi aikaa. Pikavipeissä laina-aika on tyypillisesti lyhyempi kuin muissa lainoissa. Tililuotot ja kulutusluotot ovat yleensä pidemmillä, jopa usean kuukauden maksuajoilla. Tästä johtuen niiden kulut kasvavat myös pikavippejä korkeammiksi. Pikavipit taasen maksetaan tyypillisesti pois 3-45 päivän aikana. Tyypillisin laina-aika Suomessa on suurin piirtein 2 viikkoa. Suomessa on myös lainoja tarjoavia yrityksiä, joiden valikoimissa on pikavippejä, joiden maksuaika on pidempi, mutta toistaiseksi nämä ovat harvinaisempia ja koska maksuajan pidentyessä myös lainan kulut kasvavat, maksaa moni lainansa pois nopeasti.

Pikavippi on helpompi ja huolettomampi laina, kuin muut lainatuotteet. Jos sitä verrataan joustoluottoihin tai erilaisiin kertaluottoihin, on pikavippi lainanottajalle helpompi ratkaisu. Se ei vaadi sitoutumista luotonantajaan ja sääntelyn ansiosta niiden korot ovat kohtuullisella tasolla. Pikavippi on tiukasti säännöstelty ja nykyään hyvin monipuolinen lainatuote. Jostain syystä perinteiset pankit eivät ole lähteneet tarjoamaan pikavipin tyylisiä lyhytkestoisia ja summiltaan pieniä lainoja, vaikka näille on selvästi kysyntää ja oma paikkansa lainamarkkinoilla. Pikavippi on kätevä ratkaisu silloin kun rahantarve on tilapäistä ja rahaa tarvitaan nopeasti.

Kuka voi saada pikavipin

Vaatimukset pikavipin saamiseksi ovat löyhemmät kuin monien muiden lainatuotteiden. Siitä huolimatta on hakijan täytettävä tietyt kriteerit, jotta lainan voi saada. Tällä pyritään estämään hakijaa liialta velkaantumiselta sekä suojaamaan luottoa tarjoavaa yritystä siltä, etteivät lainoja saavat henkilöt maksa niitä takaisin. Jokaisella lainoja myöntävällä yrityksellä kriteerit lainan myöntämiseksi vaihtelevat, mutta pääsääntöisesti nämä kriteerit ovat samansuuntaiset jokaisella yrityksellä.

Pääsääntöisesti pikavipin saadakseen hakijan täytyy olla 18-vuotta täyttänyt ja hänen tulee asua Suomessa vakituisesti. Ikäraja voi vaihdella eri yritysten välillä muuta yleensä se on noin 18-20 vuotta. Markkinoilta löytyy runsaasti yrityksiä, jotka tarjoavat lainaa jo 18-vuotiaille, joten täysi-ikäiset löytävät kyllä sopivan pikavipin. Jotkut lainoja myöntävistä yrityksistä käyttää myös yläikärajaa, joka yleensä liikkuu 65-80 vuoden välillä. Tälläkin pyritään varmistamaan hakijan mahdollisuus maksaa laina takaisin.

Pikavippien, kuten kaikkien muidenkin lainatuotteiden yleisiin kelpoisuusvaatimuksiin kuuluu, että hakija on hoitanut raha-asiansa kunnolla. Käytännössä tätä valvotaan luottotietojen tarkistamisella, ja lainaa ei myönnetä jos luottotiedoista löytyy merkintöjä. Monet luottoja myöntävät yritykset tarkistavat myös niin sanotut positiiviset luottotiedot. Tämä tarkoittaa sitä, että yritykset ilmoittavat henkilöiden lainojen määrän yhteiseen rekisteriin, josta mikä tahansa luottoa tarjoava yritys voi tarkistaa kuinka paljon hakijalla on ennestään lainaa. Tällä pyritään estämään hakijoiden ylivelkaantumista. Omat luottotiedot voi myös tarkistaa netistä jos ei ole varma mitä merkintöjä siellä näkyy. Lainaa hakiessa pyydetään poikkeuksetta lupaa luottotietojen tarkistamiseen ja jos lupaa ei anna, ei lainaa myöskään myönnetä. Jos luottoluokitus on hyvä saa pikavipin pääsääntöisesti heti, mutta jokaisen lainaa tarjoavan yrityksen tapa muodostaa kuva hakijasta on yksilöllinen.

Lähes poikkeuksetta pikavippejä myöntävät yritykset edellyttävät, että hakijalla on pysyvä osoite Suomessa ja monesti myös vaaditaan Suomen kansalaisuutta. Jos kansalaisuutta ei ole, kelpaa myös pitkäaikaiseen oikeuttava viisumi lainan saamiseksi. Kun hakemus täytetään netissä pitää tässä yhteydessä myös tunnistautua verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Pikavippin saamiseksi pitää sinulla siis olla henkilökohtainen puhelinnumero, pankkitili suomalaisessa pankissa ja verkkopankkitunnukset. Ensimmäinen laina on yleensä helpompi saada, kuin uudet lainat samalta tarjoajalta. Toki jos hoidat asiasi hyvin, tarjoavat lainayritykset uusia lainoja. Pikavippi siirretään hakemuksessa ilmoitetulle pankkitilille ja siitä tulee varmistus sähköpostitse tai tekstiviestillä.

Koska lainoja tarjoavien yritysten tuloa ei ole varsinaisen lainapääoman takaisinmaksu, koska tässä ne saavat vain lainaamansa rahan takaisin, ovat erilaiset korottomat ja kuluttomat lainat vain tutustumistarjouksia ja niitä tarjotaan samalle asiakkaalle vain kerran. Ensimmäisen lainan jälkeen lainoja tarjoavat yrityset monesti tarjoavat uutta lainaa asiakkaille. Tämä myöhempi laina on tyypillisesti kulutusluotto tai kertaina. Summat ovat ensilainoja korkeammat ja maksuaika pidempi, mutta vastapainona näissä lainoissa pitää maksaa myös korot ja kulut. Kuluttajan kannattaakin käyttää useampaa pikavippejä tarjoavaa yritystä, jos haluaa nimenomaan pikavippejä.

Pikavippejä on kätevä etsiä lainavertailuden avulla.

Joustoluottoa kannattaa harkita, jos lainalle on usein tarvetta ja tulosi ovat säännölliset. Joustoluotto tarjoaa vaihtoehdon luottokortin käytölle. Pikalainojen saatavuus on huippuvuosista laskenut, koska ne eivät ole luottoja myöntäville yritykselle yhtä tuottavia kuin joustoluotot. Joustoluotot ovat sen sijaan todella yleisiä tänä päivänä. Käytännössä joustoluotoista on muodostunut uusi pikavipin muoto, jossa ensimmäinen nosto on ilmainen ja jos sen maksaa ensimmäisenä eräpäivänä takaisin, ei kuluja tai korkoa tule. Lainaa tarjoavan yrityksen kannalta tässä on se porkkana, että asiakkaalle jää luotto takaisinmaksunkin jälkeen käyttöön. Myöhemmistä nostoista peritään nostoprovisio ja jos lainaa ei maksa ensimmäisenä eräpäivänä takaisin myös korot ja mahdollisesti myös kuukausittainen tilinhoitomaksu. Joustoluottojakin kannattaa vertailla lainavertailuilla. Joustoluottoa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon.

Kuinka pikavippiä haetaan

Jos rahantarve on äkillinen on pikavippi paras laina tähän tarkoitukseen. Pikavipin voi hakea kokonaan netissä, mikä tekee siitä helpon ja vaivattoman lainaratkaisun ja sitä voi hakea kiireisenkin arjen keskellä. Pikavippiäkään ei kuitenkaan kannata ottaa vertailematta lainoja ja tarttua ensimmäiseen lainatarjoukseen. Aluksi kannattaa miettiä kuinka paljon rahaa tarvitsee; onko mielessä jokin tietty käyttötarkoitus, vai haluaako rahaa jäävän myös hieman yli muihin hankintoihin. Tässä yhteydessä kannattaa myös miettiä omaa takaisinmaksukykyä, koska pikavippi maksetaan yleensä takaisin heti ensimmäisenä eräpäivänä. Toisaalta ylimääräisen rahan voi käyttää takaisinmaksuun ja lainan summa ei vaikuta lainan hintaan etenkään korottomien ja kuluttomien pikavippien kohdalla.

Kun lainan määrä on päätetty kannattaa pikavippejä vertailla lainavertailun avulla. Näin sinun ei edes tarvitse miettiä mitä eri lainoja tarjoavia yrityksiä on olemassa vaan lainavertailu löytää ne puolestasi. Lainavertailussa voit katsella erilaisia pikavippejä. Tarjolla on matalakorkoisia lainoja, pikavippejä joissa on pitkä maksuaika tai pikavippejä jotka saa tilille heti. Lainavertailussa voit myös vertailla lainojen muita ominaisuuksia. Näitä ovat esimerkiksi pikavipin saamiseksi vaadittu ikä, laina-ajat, tarjolla olevat laina-summat, todelliset vuosikorot ja maksettavaksi tulevat kuukausierät. Eräs vertailuiden suuri etu on, että niihin on valittu vain yrityksiä jotka ovat hyväksytty Suomen markkinoille, joten kuluttajan ei tarvitse miettiä onko lainaa tarjoava yritys rehellinen vai ei.

Pikalainoja on vertailuissa pääsääntöisesti kahdenlaisia; perinteisiä kertalainoja ja joustoluottoja, joissa ensimmäinen nosto on koroton ja kuluton, jolloin se on käytännössä pikavippi. Voit nostaa 10-1000 euroa ja kun maksat koko lainasumman takaisin kerralla, ei tästä aiheudu muita kuluja. Sopimus on kuitenkin joustoluottosopimus, eli lainan takaisinmaksun jälkeen sinulle jää luottotili käyttöösi, jota voit tarpeen mukaan käyttää tai olla käyttämättä. Pelkkä luottotilin olemassaolo ei kerrytä mitään kustannuksia. Perinteinen kertaluontoinen ja kiinteäsummainen pikavippi alkaa nykyään olla harvinaisempi kuin joustoluottotyyppinen pikavippi, mutta näitäkin on tarjolla useina eri kiinteinä summina. Vertailusivusto on juuri tästä syystä erittäin kätevä lainan valitsemiseen, koska niiden kautta saat kaikki vaihtoehdot tarjolla ja pääset tekemään hakemukset suoraan lainoja tarjoavien yritysten sivuille.

Hakemuksia voi tehdä mihin kellonaikaan tahansa, mutta laina maksetaan aina päiväsaikaan, koska nykyinen lainsäädäntö määrää asian näin. Hakemukseen tarvitset matkapuhelimesi, pankkitilin numerosi ja verkkopankkitunnukset. Täytä hakemus huolellisesti ja todenmukaisesti ja hyväksy hakemuksen sopimusehdot. Hakemuksesi käsitellään luoton myöntävän yrityksen aukioloaikojen puitteissa heti ja pääsääntöisesti saat rahat samana päivänä tilillesi. Rahojen siirtoaikaan vaikuttaa toki myös pankkisi, mutta pääsääntöisesti pikavipin saa tilille todella nopeasti. Pikavipin hakemusprosessi on erittäin nopea. Kokonaisuudessaan tämä voi viedä läpi vertailuineen noin 15-20 minuutissa. Lainavertailun käyttö nopeuttaa ja auttaa hakemusprosessissa merkittävästi, koska erikseen jokaisen lainan tarjoajan etsimiseen ja niiden vertailemiseen menee helposti tunteja. Jos haet lainan netistä ei sinun tarvitse vaivata ystäviäsi tai sukulaisia ja voit pitää välisi heidän kanssaan sillä rahan lainaaminen ei tunnetusti ole niitä helpoimpia asioita ystävien tai sukulaisten kanssa.

Pikavippi on kätevä monessa tilanteessa

Pikavippi on kätevä apu monessa erilaisessa tilanteessa. Vaikka summat ovatkin pieniä tai pienehköjä, voi sen avulla kuitenkin kattaa monenlaisia kuluja yllättävissä tilanteissä. Myös aivan arkiseen kulutukseen pikavippi on mainio apu. Pikavippiä ei tarvitse hakiessa ei tarvitse kertoa lainan käyttötarkoitusta, joten rahat saa käyttää miten itse tahtoo. Pikavippi on mainio apu esimerkikisi laskujen tai vuokran maksuun, ruokaostoksiin tai muihin kulutustavaroiden ostamiseen, puhelimien tai tietokoneidet sekä muun kulutuselektroniikan ostoon, matkailun rahoittamiseen, tapahtumiin kuten konsertteihin osallistumiseen tai häälahjan ostamiseen tai kalusteiden ostamiseen.

Pikavipin ehdoton etu on se, että sen voi ottaa koska vain nopeasti. Suurin osa pikavippejä ottavista ihmisistä on aivan tavallisia suomalaisia työssäkäyviä, joiden kuukausibudjettiin on jäänyt äkillisesti pikavipin mentävä aukko tai jotka hetkellisesti tarvitsevan enemmän rahaa jonkin isomman ostoksen tekemiseen. Pikavippi on mainio vaihtoehto luottokortin käyttämiselle. Lainavertailua käytämällä itselle sopiva maksuaijan, koron ja lainasumman yhdistelmä löytyy helposti ja lainan saa nopeasti käyttöön.

Pikavipin, kuten kaikkien muidenkin lainojen ottaminen ei tietenkään ole kannattavaa jos oma taloudellinen tilanne ei sitä salli. Jos sinulla on jo ennestään paljon lainaa tai useampia lainoja eri tahoilta kannattaa uuden lainan ottamista harkita tarkkaan. Pikavipin todennäköisesti saa vaikka muitakin lainoja olisi ennestään jos raha-asiat on hoidettu mallikkaasti ja lainojen lyhennykset maksettu ajallaan. Tälläisessä tilanteessa kannattaa miettiä olisiko pikavipille kuitenkin muita vaihtoehtoja, koska erityisesti koroton ja kuluton pikavippi voi olla iso menoerä koska se maksetaan pois kerralla. Tämä vielä korostuu tilanteessa jossa maksettavana on samalla useita muita lainoja. Tälläisessä tilanteessa joustavan luoton, jota maksetaan pienemmissä erissä, käyttö voi olla parempi ratkaisu. Jos oma talous on päässyt luisumaan umpikujaan voi apua tähän hakea oman kunnan velkaneuvonnasta tai kirkolta.

Pikavipin yleisin käyttötarjoitus on aivan arkisten asioiden rahoitus. Joskus kaikilla meillä ilmaantuu yllättäviä menoja, eikä kuukaudessa käytettävät tulot riitä kattamaan kaikkia laskuja ja ruokaa sekä muita käyttömenoja. Tämä vielä korostuu, jos seuraavaan palkkapäivään on useampia päiviä tai jopa viikoja aikaa. Pikavippi on luotu juuri tälläiseen tilanteeseen ja sillä saa muutaman satasen tai jopa 1000 euroa käyttörahaa ja pystyy jatkamaan elämistä, kunnes palkka tai muu tulo tulee tilille ja pikavipin voi maksaa pois heti kun saa rahaa. Jos joustavampi maksuaikataulu kiinnostaa, kannattaa tällöin valita joustoluotto.

Yksi suosittu pikavipin käyttökohde on matkustelu. Usein halvimmat lennot tai hotelli löytyy tarjouksesta juuri silloin, kun palkkapäivään on vielä aikaa ja ylimääräistä rahaa ei tilillä ole. Pikavipin avulla lennot tai hotellin jos ostaa juuri silloin kun niiden hinnat ovat sopivalla tasolla ja maksaa sitten pikavipin takaisin palkkapäivänä. Jos taasen haluat joustavamman luoton, kannattaa valita joustoluotto-tyyppinen pikavippi, jolloin luottotilillä on rahaa myös jos sattuu joku yllättävä meno lisäksi. Joustoluottotyyppinen luotto on myös kätevä matkustellessa, koska sillä voi maksaa kohteessa myös erilaisten nähtävyyksien pääsymaksuja ja ihan tavallista elämistä.

Pikavippi on todella turvallinen lainavaihtoehto ja käyttämällä lainavertailua löytää useampia lainaa tarjoavia yrityksiä ja pystyy käyttämään korottoman ja kuluttoman tutustumistarjouksen useamman kerran eri toimijoiden kautta. Ja valitsemalla joustoluottotyyppisen pikavipin jää sinulle käytöön luottotili yllättävien menojen varalle eikä lainaa tarvitse hakea joka kerta uudelleen. Toisaalta kertaluonteinen pikavippi on omiaan heille, jotka eivät halua jäädä minkään luottoja tarjoavien yritysten asiakkaaksi vaan haluavat vain luoton, jolla saavat katettua ylimääräiset menot. Molemmissa tapauksissa lainavertalun käyttö kannattaa.