Vakuudeton yrityslaina on helppo ja nopea tapa hakea rahoitusta yritykselle

Pankit ovat viime aikoina kiristäneet yrityslainojen myöntämistä, joten niiden saaminen pankeista on vaikeaa tai sitten vakuuksia vaaditaan paljon. Tämä on avannut markkinat yrityksille, jotka tarjoavat vakuudettomia yrityislainoja ja niiden suosio onkin kasvanut viime aikoina runsaasti.
yrityslaina
fellowfinance
fellow finance yritysrahoitus
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 84 kk
Lainasummat
5000 - 1000000 €
businesscredit
BusinessCredit
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 18 kk
Lainasummat
1000 - 5000000 €
ferratumbusiness
Ferratum Business
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 24 kk
Lainasummat
2000 - 250000 €
kasvurahoitus
Kasvurahoitus
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 24 kk
Lainasummat
2000 - 100000 €
qred
Qred
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 18 kk
Lainasummat
1000 - 100000 €
yritysluotto
Yritysluotto
Korkoprosentti
6%
Ikäraja
20 vuotta
Takasinmaksu
1 - 12 kk
Lainasummat
3000 - 100000 €

Sisällysluettelo

Vakuudeton yrityslaina

Vakuudettomalla yrityslainalla tarkoitetaan sellaista lainaa, jota vastaan yritys ei anna esimerkiksi raha- tai omaisuusvakuutta lainalle. Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on nykyään helppoa, koska yrityslainaa voivat hakea kaiken kokoiset yritykset nopeasti ja helposti verkossa..

Vakuudetonta yrityslainaa myönnetään aina 1000 eurosta jopa kolmeen miljoonaan euroon asti ja laina-aika voi olla useampi vuosi. Kannattaa myös muistaa, että yrityslainan kulut ovat täysin vähennyskelposia kirjanpidossa ja verotuksessa. Mistä yrityslainaa

Lainan tarve ja sen kohde vaihtelee ja on jokaiselle yritykselle yksilöllinen. Tämä vaikuttaa siihen, mistä yrityksen kannattaa hakea lainaa. Esimerkkinä Haenyt.fi laina soveltuu isompien projektien rahoittamiseen tai pankkilainan vakuudeksi. Yritys voi siis käyttää lainaa saadakseen toisaalta isomman lainan. Pienempien projektien rajoitukseen BusinessCredit on hyvä ja selkeä vahtoehto.

Alla esiteltynä alan toimijoita.

Haenyt Yrityslaina

Haenyt tarjoaa yrityslainaa kaiken kokoisille yrityksille aina pienestä toiminimestä isoon konserniin. Haenyt lainaa rahaa myös taipaleensa alkuvaiheessa oleville yrityksille, jotka tarvitsevat rahaa investointeihin tai muuten toiminnan käynnistämiseen. Haenyt tarjoaa yrityslainaa 1000 eurosta aina kolmeen miljoonaan euroon asti. Yrityslainan kulut ovat kokonaisuudessaan vähennyskelpoisia verotuksessa.

Hakeminen on luonnollisesti ilmaista ja sen voi tehdä netissä. Haenyt välittää lainahakemuksen yhteistyökumppaneilleen ja he tekevät yksilöllisen lainatarjouksen juuri hakevan yrityksen lainatarpeen mukaan.

Lainan korko vaihtelee yrityksen tilanteen mukaan ja tarkan lainatarjouksen saa lähettämällä ilmaisen hakemuksen. Pääsääntöisesti vuosikorko on yrityslainalle 10 ja 30 prosentin välillä. Lainan korkoon vaikuttaa esimerkikisi yritysainan käyttötarkoitus, rahoituslaskelman uskottavuus, edelliset tilinpäätökset jos niitä on käytettävissä, uusilla yrityksillä liiketoimintasuunnitelma ja Bisnoden laatima luokitus yritykselle.

Ferratum Business

Tutustu lainapalveluun ferratumbusiness

Ferratum Business tarjoaa yrityslainaa 2000 euron ja 250000 euron välillä. Yrityksen ei tarvitse olla kovin suuri saadakseen lainaa. Vaatimuksena on, että yritys on toiminut vähintään puolen vuoden ajan, sen liikevaihto on vähintään 75000 euroa vuodessa ja sen johto toimii Suomessa. Ferratum Busineksen lainatuote on hyvin selkeä ja sitä lyhennetään kuukausittain tasalyhennyksinä. Lainaa voi saada 6 ja 18 kuukauden välisellä takaisinmaksuajalla.

Lainahakemuksen voi täyttää helposti netissä ja rahat on mahdollista saada yrityksen pankkitilille jopa yhdessä työpäivässä. Ferratum Business ei käytä yrityksen arvottamiseen luottoluokitusta vaan sen arvio perustuu yrityksen kassavirtaan.

Yrityslainan hakeminen on luonnollisesti täysin ilmaista eikä hakeminen velvoita mihinkään. Ferratum Business ei vaadi mitään vakuuksia tai haastatteluita. Myöskään papereita ei tarvitse lähettää minnekkään vaan kaikki toimii täysin sähköisesti.

BusinessCredit

Tutustu lainapalveluun businesscredit

BusinessCredit on J.W-Yhtiöt Oy:n lainatuote, joka on suunnattu pienille yrityksille. BusinessCredit tarjoaa lainaa 1000 eurosta sataan tuhanteen euroon asti. Laina-aika on kolmen ja 12 kuukauden välillä. BusinessCredit tarjoaa selkeästi hinnoitellun lainan ja sen kulut koostuu pelkästä toimitusmaksusta. Kulut voi helposti tarkistaa BusinessCreditin sivuilta löytyvällä laskurilla. Muita kuluja lainoissa ei ole. BusinessCredit vaatii henkilötakauksen lainalle ja aina 20 000 euronn asti riittää yksi takaaja ja tämän suurempiin lainoihin kaksi takaajaa. Takaajat tulee ilmoittaa hakemuksessa.

BusinessCreditillä lainan vaatimukset ovat seuraavat: yrityksen tulee olla suomalainen ja sen pitää löytyä kaupparekisteristä. Yrityksen vastuuhenkilöiden tulee olla hyvämaineisia, mikä tarkoittaa ettei heillä saa olla rikostuomioita. Yrityksellä ei saa olla maksuhäiriöitä eikä myöskään takaajilla saa olla maksuhäiriöitä.

Laina maksetaan takaisin kuukausittaisissa tasaerissä ja erien suuruuden näkee myös BusinessCreditin sivuilta löytyvästä laskurista. Lainaa hakiessa ei tarvita tilinpäätöstä tai muuta tilinpäätösdokumentaatiota vaan yrityksen kelpoisuus lasketaan BusinessCreditin tekemän arvioinnin perusteella. Lainapäätöksen saa nopeimmillaan jopa samana päivänä ja lainatarjouksen pyytäminen on luonnollisesti ilmaista myös BusinessCreditillä.

Yritysluotto

Tutustu lainapalveluun yritysluotto

Pienyrityksille lainaa tarjoava Yritysluotto on hieman valtavirrasta poikkeava laina. Siinä ei ole ollenkaan korkoa vaan kaikki kulut ovat toimitusmaksun sisällä. Myös Yritysluoton sivuilta löytyy laskuri, jolla hakija voi etukäteen tarkistaa, kuinka paljon laina tulisi maksamaan kokonaisuudessaan.

Lainaa voi hakea 3000 euro ja 100 000 euron väliltä ja takaisinmaksuaika vaihtelee 1 ja 12 kuukauden välillä. Myös Yritysluotto edellyttää henkilötakausta. Samoin kuin BusinessCreditillä yksi takaaja riittää 20 000 euroon asti ja tätä suuremmille lainoille tarvitsee kaksi takaajaa.

Yritysluotto on OPR-Vakuutuksen tarjoama palvelu. Sen vaatimukset lainaa hakeville yrityksille ovat seuraavat: yrityksen tulee olla suomalainen ja sen pitää löytyä kaupparekisteristä. Yrityksen vastuuhenkilöiden tulee olla hyvämaineisia ja sekä yrityksen että takaajien luottotietojen tulee olla kunnossa.

Takaisinmaksu tehdään kuukausittain tasaerissä. Lainan hakeminen on helppoa. Hakemus tehdään netissä ja allekirjoitetaan sähköisesti. Myös takaajat allekirjoittavat hyväksyntänsä sähköisesti. Tämän jälkeen hakemus käsitellään ja lainapäätöksen saa nopeimmillaan samana päivänä.

Suomen Yrityslaina

Tutustu lainapalveluun suomenyrityslaina

Suomen Yrityslaina tarjoaa lainaa kaiken kokoisille yrityksille. Lainatarjous on aina yrityskohtainen ja hintaan vaikuttaa muun muassa yrityksen luottoluokitus sekä yrityksen vastuuhenkilön luottotiedot. Lainatarjouksen pyytäminen on ilmaista ja se ei velvoita hyväksymään tarjottua yrityslainaa.

Lainasumma voi olla 1000 eurosta aina 25 000 euroon asti ja maksuaikataulu on valittavissa yhden ja kuuden kuukauden välillä. Lainalle vaaitaan aina yrityksen omistajan henkilötakaus ja lainaa lyhennetään kuukausittain. Lainan kuukausikulu on väliltä 1,75 - 4,95 %.

Suomen Yrityslainan vaatimukset lainaa saavalle yritykselle melko samat kuin muillakin toimijoilla: yrityksen tulee löytyä Suomen kaupparekisteristä, sen pitää olla toiminut yli 2 kuukautta. Lisäksi yrityksen ja takaajien luottotietojen tulee olla kunnossa. Lisäksi lainahakemuksen tulee tehdä yrityksen vastuuhenkilö.

FIN Yritysrahoitus

FIN Yritysrahoitus myöntää yritysmuodosta riippumatta lainaa kaiken kokoisille yrityksille. Yritykseltä ei vaadita, että se olisi toiminut pitkään mutta yritykselle myönnettävän lainan takaajana tulee kuitenkin olla aina vähintään yksi yrityksen vastuuhenkilö. Tälläinen voi olla osakkeenomistaja, hallituksen jäsen, toimitusjohtaja tai muu yksityishenkilö. Takaajalla ei saa olla rekisteröityjä maksuhäiriöitä.

FIN Yritysrahoitus myöntää lainaa 2000 ja 10 000 euron väliltä ja lainojen takaisinmaksuaika vaihtelee 6 - 24 kuukauden välillä. Lainan kulut riippuvat lainattavasta summasta, ja ovat seuraavanlaiset: Vuotuinen nimelliskorko 9,9 - 14,9 % Järjestelypalkkio 349 - 1199 € Tilinhoitomaksu 9 €/kk Lainahakemus on luonnollisesti ilmainen eikä sido yritystä mitenkään. Lainahakemuksen täytettyä yritykselle lähetetään lainatarjous sähköpostiin, jonka jälkeen lainan voi halutessaan hyväksyä.

Yrityslainat

Tutustu lainapalveluun yrityslainat

Yrityslainat ei ole varsinaisesti lainaa tarjoava yritys, vaan se on vertaislainapalvelu. Sitä ylläpitää Vauraus Suomi Oy. Se siis yhdistää lainaa hakevat yritykset ja rahaa lainaavat sijoittajat. Vauraus Suomi ei siis käytä lainoihin omaa rahaansa. Palvelun kautta voi hakea lainaa 30 000 – 500 000 euroa ja laina-aika voi vaihdella kuudesta kuukaudesta viiteen vuoteen. Laina on omiaan esimerkiksi yrityskauppojen rahoittamiseen, laskujen myyntiin ja käyttöpääoman kasvatamiseen.

Vähimmäisvaatimus lainaa hakevalle yritykselle on, että sen luottoluokitus on vähintään B. Vauraus Suomi Oy:n välittämät lainat on suunnattu vakavaraisille ja luotettavan historian omaaville yrityksille ja yrittäjille. Myös tuoreelle yritykselle voi olla mahdollista saada lainaa, jos liiketoimintasuunnitelma on tarpeeksi vakuuttava ja yrityksessä nähdään potentiaalia.

Lainahakemuksen jälkeen yritykseen ollaan yhteydessä ja selvitetään, mitä dokumentteja vaaditaan lainhakemuksen käsittelyyn. Mahdollisia vaadittavia dokumentteja ovat esimerkikksi viimeisin tilinpäätös, kuvaus hankkeesta jolle lainaa haetaan ja hallituksen kokouksen pöytäkirja, jossa lainaa on päätetty hakea-

Lainahakemuksen Yrityslainat-palvelussa voi tehdä vain yrityksen toimitusjohtaja tai hallituksen puheenjohtaja. Yrityslainaa voi hakea myös yksityishenkilö, joka toimii elinkeinoharjoittajana tai vaihtoehtoisesti on juuri perustanut yrityksen tai on perustamassa yritystä.

Myös elinkeinoharjoittajan tulee toimittaa viimeisin vahvistettu tilinpäätös, kuvaus rahoitushankkeesta, viimeisin vahvistettu verotuspäätös sekä viimeisen kolmen kuukauden tiliotteet.

Uudelta perustettavalta yritykseltä vaaditaan liiketoimintasuunnitelma ja suunnitelma rahoituksesta,. Lisäksi henkilöyrityksiltä vaaditaan viimeisin vahvistettu henkilökohtainen verotuspäätös sekä viimeisen kolmen kuukauden henkilökohtaiset tiliotteet.

Fellow Finance

Tutustu lainapalveluun fellowfinance

Fellow Finance välittää lainoja kaikenlaisille yrityksille ja kaikille yritysmuodoille. Fellow Financesta on mahdollista hakea lainaa myös hetkellisen kassavajeen helpottamiseksi. Tästä johtuen Fellow Finance pystyykin vastaamaan sellaisiin rahoitustarpeisiin, joihin perinteiset pankit eivät pysty tai eivät edes halua. Esimerkkinä pankista on turha kysyä lainaa käyttöpääoman kasvattamiseen vaikka kyseessä olisi iso osakeyhtiö. Vertaislainauksessa tai vakuudettomiin yritysluottoihin erikoistuneilla yrityksillä tälläisia rajoituksia ei taas ole, joten ne ovat omiaan ottamaan markkinoita perinteisiltä pankeilta myös yritysrahoituksessa.

Koska Fellow Finance ei tarjoa itse lainaansa, ei korkoa tai takaisinmaksuaikaa ole ennalta määrätty vaan jokainen lainahakemus on yksilö ja riippuu siitä minkälaisia sijoittajia juuri kyseisellä hetkellä on liikkeellä.

Koin Capital

Tutustu lainapalveluun koincapital

Koin Capital on uusi suomalainen yritysluottoja tarjoava yritys. Sen takana on Koin Capital Oy ja se on perustettu 2017. Myös Koin Captial rahoittaa kaiken kokoisia Suomessa toimivia yrityksiä. Se tarjoaa lainaa 2000 euron ja 12 000 euron välillä ja laina-aina vaihtelee yhden kuukauden ja 12 kuukauden välillä.

Koin Capitalilta voi hakea lainaa myös melko pienet yritykset. Vaatimuksena on 50 000 liikevaihto. Lisäksi takaajilta vaaditaan 24 000 euron vuosituloja.

Vaatimukset saada yrityslainaa Koin Capitalilta ovat hyvin samanlaiset kuin muillakin alan yrityksillä: yrityksen tulee löytyä Suomen kaupparekisteristä, yrityksen edustajien ja lainan takaajien tulee olla suomalaisia, yrityksen ja takaajien luottotietojen tulee olla kunnossa, yrityksen edustajien ja takaajien tulee olla vähintään 24 vuotta täyttäneitä ja yrityksen edustajien ja takaajien tulee asua vakituisesti Suomessa.

Koin Capitalilla koko lainahakemuksen voi hoitaa verkossa ja rahat saa tilille parhaimmillaan saman päivän aikana.

Mihin yrityslainaa voi käyttää

Yrityslainalle on yhtä monta käyttökohdetta kuin on yrityksiäkin. Lainaa voi käyttää korottamaan yrityksen käyttöpääomaa, eli yritys yksinkertaisesti tarvitsee lisää rahaa pyöriäkseen. Tämä onkin yksi suosituimpia kohteita vakuudettomalle yrityslainalle.

Vakuudetonta yrityslainaa voidaan myös käyttää apuna, kun haetaan pankista isompaa lainaa. Tällöin vakuudettoman yrityslainan avulla saadaan yrityksen taloudellinen tilanne näyttämään paremmalta pankin silmissä ja sitä voidaan käyttää myös vakuutena pankin myöntämälle lainalle. Yksi käyttötarkoitus on myös niin kutsuttu siltalaina. Siltalainalla tarkoitetaan lainaa sellaiselle yritykselle joka on saanut Tekesiltä tai ELY-keskukselta positiivisen rahoituspäätöksen, mutta tarvitsee rahaa jo ennen kuin nämä julkiset rahoittajat sitä maksavat.

Hieman uudempi yrityksen rahoituksen muoto on niin kuitsuttu vaihtovelkakirjalaina. Vaihtovelkirja laina on sellainen, jossa sijoittajalla on mahdollisuus vaihtaa osa tai koko lainaamansa summa yrityksen osakkeisiin. Myös koron maksaminen osakkeina on mahdollista. Tämä onkin suosittu muoto rahoittaa nuoria start-up yrityksiä. Tässä rahoitusmuodossa sijoittajan riski on matalampi ja jos yrityksella alkaa mennä hyvin voi mahdollisuus vaihtaa lainapääoma yrityksen osakkeisiin olla sijoittajalle todella edullinen. Tästä syystä vaihtovelkakirjalainojen korko on usein muita yrityslainoja matalampi.